Ανακοίνωση Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προβαίνει σε εκ νέου ενημέρωση προς τους γονείς και το κοινό, σχετικά με την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις δεκάδες «Σχολές Χορού», οι οποίες λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις, όπως αυτές έχουν οριστεί από την κείμενη νομοθεσία, αλλά και με δάσκαλους οι οποίοι δεν έχουν αναγνωρισμένο δίπλωμα Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ελλάδος ή του εξωτερικού.

Σχολές Χορού, Δήμοι, γυμναστήρια, σύλλογοι, studios, χωρίς την απαραίτητη άδεια από την Περιφέρεια, χωρίς κτιριακούς ελέγχους, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών! Σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται να διδάσκουν μπαλέτο και σύγχρονο χορό. Πολλοί αγνοούν το γεγονός ότι υπάρχουν κανόνες και βάσει νομοθεσίας (Ν. 1158/81, Π.Δ. 457/83 & 372/83, Ν. 1348/83, Κ.Υ.Α. 107291/9.11.2011 & 107296/9-11-2011, ΑΔΑ: Β4Ω0Γ-65Β) μόνο οι νόμιμες και αναγνωρισμένες από το κράτος Σχολές Χορού – Ερασιτεχνικές και Επαγγελματικές – μπορούν να διδάσκουν τα μαθήματα έντεχνου χορού (Μπαλέτο, Σύγχρονο – Μοντέρνο, Ρυθμική-Μουσικοκινητική Αγωγή, Ιστορικούς και Θεατρικούς χορούς). Οι Σχολές αυτές έχουν πάρει τη σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και τα αρμόδια τμήματα πολιτισμού των κατά τόπους Περιφερειών, μετά από αυστηρό έλεγχο. Επιβεβλημένα αυστηρό έλεγχο.

Η άδεια αυτή αποτελεί την επίσημη κρατική πιστοποίηση ότι πληρούνται οι ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις (κτιριολογικές, οργανωτικές και προσόντα ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή) για την ορθή και ασφαλή διδασκαλία του έντεχνου χορού, ιδίως στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες.

Ο νόμος είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας, Αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Πολιτισμού & τις Περιφέρειες, ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και προστασία των μελών του. Οι Σχολές – μέλη του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. διαθέτουν ειδικό σήμα – εγγύηση της νομιμότητας-το οποίο αναγράφει και τον αριθμό αδείας τους.

Το Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., ως νόμιμο Σωματείο των Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού, ως επίσημος φορέας διαλόγου με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας, καθώς και με όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος, καταγγέλει την παράνομη διδασκαλία έντεχνου χορού, απ΄όπου αυτή και αν προέρχεται.

Προτρέπουμε όλους εσάς, τους γονείς, το κοινό, τους φίλους της Τέχνης του χορού, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή Σχολής.

Να ζητάτε πάντα να σας επιδεικνύεται η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής που επιλέγετε, καθώς και το δίπλωμα του δασκάλου που θα αναλάβει την διδασκαλία των παιδιών σας.

Ας έχουμε μαζί τη συνευθύνη για τη σωστή, την άρτια καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και διευκρινίσεις το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με το Σωματείο στα τηλέφωνα 2130047452, 6944032168 ή μέσω email στο info@sisxe.com